Κέντρο Ξένων Γλωσσών

Λίγα λόγια για εμάς

Στο Κέντρο Ξένων Γλωσσών μας παρέχεται υψηλή ποιότητα σπουδών σε όλα τα επίπεδα. Η Επιτυχία των παιδιών αλλά και των ενηλίκων στις εξετάσεις είναι χρόνια τώρα η δική μας προσφορά στη δική σας αγάπη και φροντίδα.

Η μεγάλη εμπειρία και γνώση, σε συνδυασμό με τη σωστή και σύγχρονη μέθοδο διδασκαλίας που ακολουθούμε, βοηθούν τα παιδιά από την πρώτη επαφή με την ξένη γλώσσα και τα… κατευθύνουν με επιτυχία στην τελική ευθεία.

multilingual center

Στα μαθήματα χρησιμοποιούμε ειδική μεθοδολογία και δίνουμε ιδιαίτερη σημασία στη χρήση της γλώσσας έτσι ώστε, από τον πρώτο κιόλας χρόνο οι μαθητές μας να μπορούν να μιλούν άνετα τη ξένη γλώσσα!

Η φιλοσοφία μας

Ο καθηγητής ξένων γλωσσών πρέπει να κατέχει άριστα τις γλώσσες και τον πολιτισμό των χωρών όπου ομιλούνται. Μόνο έτσι θα μπορέσει να προσφέρει στον μαθητή του μία σφαιρική εικόνα της ξένης γλώσσας. Η ξένη γλώσσα είναι κάτι «ζωντανό» που δεν πρέπει να περιορίζεται μόνο μέσα στα σχολικά βιβλία. Είναι η γλώσσα που μιλούν καθημερινά άνθρωποι στην πατρίδα τους και αλλάζει συνεχώς.
Ο καθηγητής πρέπει να διδάσκει τη ξένη γλώσσα με «φρέσκο» τρόπο χρησιμοποιώντας διάφορα μέσα. Για παράδειγμα, παροτρύνω τους μαθητές μου να επισκέπτονται διάφορα site  στο διαδίκτυο  και να συζητάμε το θέμα στην ξένη γλώσσα,  προτείνω ξένα φιλμ ή τους δίνω λογοτεχνικά βιβλία τα οποία χρησιμοποιώ για το προφορικό. Μαζί με τη γλώσσα θέλω να μάθουν και την κουλτούρα της ξένης χώρας ώστε όταν την επισκεφθούν να μην νοιώσουν ξένοι.

Πιστεύω ότι ο καθηγητής πρέπει να προσαρμόζεται ανάλογα με τους μαθητές που έχει απέναντι του. Ποτέ ένα τμήμα δεν είναι το ίδιο με ένα άλλο, ποτέ ένας μαθητής ιδιαίτερου δεν έχει τις ίδιες μαθησιακές ανάγκες και δυσκολίες με άλλους. Προσωπικά αλλάζω προσαρμόζω τη μέθοδο διδασκαλίας μου ακόμα και κατά τη διάρκεια του μαθήματος: για να μη βαριούνται οι μαθητές τη συνεχή λύση γραπτών ασκήσεων, κάνω «διάλειμμα» εξηγώντας τους θέματα σχετικά με τον πολιτισμό των ξένων χωρών, συζητάμε θέματα από το διαδίκτυο αλλά κα άλλα θέματα  που τους ενδιαφέρουν, προβάλλω ένα ξένο φιλμ ή τους ζητώ να κάνουν μετάφραση κειμένων με λεξικό.

Για να γίνει η γραμματική κατανοητή, αποφεύγω το βιβλίο που συνήθως είναι λίγο δυσνόητο, και εξηγώ με δικά μου λόγια και παραδείγματα. Επιμένω στο να μου λύσουν επιτόπου ασκήσεις για να βεβαιωθώ ότι έχουν καταλάβει καλά. Δεν δυσανασχετώ ποτέ με μαθητή που μου ζητά επανειλημμένα  να του εξηγήσω απορίες.
Η συμβουλή μου στους καθηγητές του φροντιστηρίου είναι να μην υποτιμούν ποτέ ή να προσβάλουν ένα μαθητή για την κακή απόδοσή του στο μάθημα. Αντίθετα,  οφείλουν να σέβονται τους μαθητές και να γνωρίζουν ότι ο κάθε μαθητής, μικρός ή μεγάλος, έχει ταλέντα και ικανότητες που και ο ίδιος ο μαθητής αγνοεί πολλές φορές και ότι η δουλειά του καθηγητή είναι  να τα ανακαλύψει και να τα καλλιεργήσει.  Ο καθηγητής πρέπει να αγαπά να μεταδίδει και να εμπνέει τη γνώση γιατί μόνο έτσι θα αγαπήσει την ξένη γλώσσα  και ο μαθητής.

Πως επιλέγω  τους  καθηγητές  του φροντιστηρίου / Τι ζητώ από τον κάθε καθηγητή:

Να αγαπά τους μαθητές και τη δουλειά του, να είναι προσιτός , να επιθυμεί να βελτιώνεται ως δάσκαλος και να είναι συνεργάσιμος.

Τι προσφέρω στον καθηγητή:

Σεβασμό, συνεργασία, ελευθερία στη διαχείριση της τάξης του, στην επιλογή της ύλης και του τρόπου διδασκαλίας, αλλά και βοήθεια και συμβουλές όπου χρειάζεται.

Γιατί να μας επιλέξετε

Ανταγωνιστικό μας πλεονέκτημα είναι η Άριστη κατάρτιση και η εκμάθηση ξένων γλωσσών με καινοτομικά εκπαιδευτικά προγράμματα.

  • Η διδακτική ώρα είναι 60 λεπτά.
  • Παρέχονται ΕΞΤΡΑ ώρες για διαγωνίσματα.
  • Μελέτη μέσα στο φροντιστήριο για όσα παιδιά το επιθυμούν.
  • Διδασκαλία σχολικών βιβλίων.
  • Αυστηρά ολιγομελή τμήματα σε όλα τα επίπεδα.
  • Πολυετής πείρα και υπευθυνότητα.
  • Τακτική ενημέρωση γονέων.
  • Επιλεγμένες σειρές βιβλίων και πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό.
  • Εκμάθηση με διαδριαστικούς πίνακες.
  • Έκπτωση σε πολύτεκνους, αδέλφια και ανέργους.

Είπαν για εμάς